U trendu

Promocija planova održive mobinosti na ZB 15. septembra

BEOGRAD – Regionalnalna konferencija za medije „Promovisanje regionalne razmene o implementaciji planova održive urbane mobilnosti u zemljama Zapadnog Balkana“ održaće se 15. septembra u okviru Evropske nedelje mobilnosti (EMW).

Pet glavnih gradova Zapadnog Balkana, kao i dodatne opštine i gradovi će objaviti svoje EMW programe medijima iz regiona i dati im odgovore u četvrtak od 11 do 12.45 sati.

Pored toga, predstavnici medija će imati priliku da dobiju više informacija o EMW kampanji na nivou EU od voditelja EMW kampanje iz Brisela Juana Kabalera, kao i o iskustvima iz Srbije od nacionalne koordinatorke EMW-a za Srbiju Klare Danilović.

Evropska nedelja mobilnosti vodeća je kampanja Evropske komisije za podizanje svesti o održivoj urbanoj mobilnosti, saopštili su iz Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ-a.

Godišnja tema EMW-a za 2022. godinu „Bolja povezanost“ ima za cilj da istakne i podstakne sinergije izmedu ljudi i mesta koja nude svoju stručnost, kreativnost i posvećenost podizanju svesti o održivoj mobilnosti i promovisanju promena u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, pored dopiranja i uspostavljanja veza između postojecih grupa i nove publike.

Otvoreni regionalni fond za Jugoistočnu Evropu – Energija, transport i zaštita klime, koja je organizator EMW deluje po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, a kofinansira ga Evropska unija.

Sve informacije o Evropskoj nedelji mobilnosti i konferenciji mogu se pronaći na sajtu https://www.giz.de/en/worldwide/31746.html.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.