U trendu

Promocija srpskih proizvoda na rumunskom tržištu

ARAD – Ambasador Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević prisustvovao je juče promociji srpskih proizvoda u prodajnom lancu kompanije „Remarkt“ u Aradu.

Ambasador Tomašević istakao je da sa velikim zadovoljstvom uoči Uskrsa prisustvuje svečanosti koju su domaćini iz kompanije „Remarkt“ priredili u čast srpskih proizvoda, dodajući da Srbija duguje veliku zahvalnost na pruženoj šansi i otvorenim vratima, koja je izuzetno teško otvoriti na zahtevnom evropskom tržištu, objavljeno je na internet stranici Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Prema rečima ambasadora Tomaševića, vizija predsednika Aleksandra Vučića je ekonomski jaka Srbija, koja sa svojim susedima razvija najbolje odnose, što je politika koju sprovodi i šef srpske diplomatije Nikola Selaković.

Tomašević je objasnio da ta politika sadrži kao važnu komponentu i ekonomsku diplomatiju, a predstavnicima Srbije u svetu preostaje da je na adekvatan način zastupaju i realizuju.

Ambasador Tomašević naglasio je da smo do nedavno na rumunskom tržištu imali samo jednog proizvođača iz Srbije, kao i da su postojali pojedinačni pokušaji plasmana koji su bili neodrživi, ukazavši na to da danas u trgovinskom lancu „Remarkt“ postoji čitav spektar vrhunskih srpskih proizvoda.

On je zaključio da je to plod posvećenog rada, koji je zahtevao mnogo truda svih učesnika u ovom procesu.

Ambasador je istakao da je srećan zbog toga što u ponudi značajno mesto zauzimaju srpska vina, što je od ogromnog značaja za vinsku industriju u Srbiji, i u skladu je sa strategijom Srbije u pogledu pozicioniranja srpskih vina na inostranom tržištu.

Tomašević je izrazio uverenje da će se saradnja srpskih proizvođača sa rumunskim prodajnim lancima nastaviti, a asortiman robe dodatno proširiti.

Promociji su prisustvovali i predstavnici kompanije „Remarkt“ Dušan Vilms, Đerardo Moncilo i Florian Katana, poslanik rumunskog Parlamenta i predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjan Krstić, predsednik Županijskog saveta Arada Justin Ćonka, gradonačelnik Arada Kalin Bibarc, zamenik prefekta okruga Arada Jonel Sinać i predstavnici srpske dijaspore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar