U trendu

Promocija turističke ponude Beograda u Solunu

BEOGRAD – Turistička ponuda Beograda za novogodišnje i božićne praznike i zimu 2021/2022. predstavljena je u Solunu, a prisutni su imali prilike da se detaljno informišu o celokupnom programu za vreme manifestacije „Beogradska zima“, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Kako se navodi, turistička ponuda predstavljena je u Solunu pred članovima diplomatskog kora, uprave grada Soluna i solunske regije na čelu sa gradonačelnikom Konstantinosom Zevrasom.

Zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković upoznao je prisutne sa ubrzanim razvojem Beograda na polju infrastrukture, izgradnje novih ambijentalnih celina, od kojih se posebno, kao je rekao, izdvaja Beograd na vodi, rekonstrukcija trgova i ulica, a posebno ističe uređenje Savskog trga i podizanje spomenika Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske države.

Takođe, dodaju, poseban akcenat stavljen je na saobraćajnu infrastrukturu i početak izgradnje beogradskog metroa.

„Beograd danas ima 120 hotela i preko 10.000 kreveta u kategorizovanom privatnom smeštaju, nekoliko stotina atraktivno uređenih kafea, restorana i klubova, koji spremno, a u skladu sa svim epidemiološkim preporukama i merama povodom pandemije kovid-19 očekuju domaće i inostrane goste“ kazao je Unković.

Gradonačelnik Soluna Konstantinos Zervas ukazao je na potrebu kontinuirane saradnje dva grada, kao i na uzajamnu podršku u promociji i razvoju turizma, privrede i kulture.

Prisutnima se obratila generalni konzul Srbije Jasmina Milačić koja je pozdravila prisutne i poželela dobrodošlicu svim gostima, i tom prilikom istakla važnost saradnje dve prijateljske zemlje.

Kako se navodi, o kulturno istorijskoj baštini i zanimljivostima govorila je direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković, a iz TOB-a Ljiljana Alajbegović zvanično je najavila studijsku posetu grčkih medija i agencija Beogradu u proleće 2022. godine.

Takođe, gostima su prikazani i promo filmovi, koji su na slikovit način približili turističke potencijale naše prestonice.

Osim njih, promociji su prisustvovali i zamenica predsednika skupštine Beograda Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, kao i brojni predstavnici medija i turističke privrede.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.