U trendu

Protest Čačana ispred zgrade opstine zbog eksproprijacije

ČAČAK – Građani čačanskog kraja okupili su se danas ispred zgrade opštine u tom gradu nezadovoljni ishodom sastanka održanog u sredu sa premijerkom Anom Brnabić o uslovima eksproprijacije zemljišta za autoput „Miloš Veliki“.

Po rečima jednog od članova delegacije građana na tom sastanku Bratislava Simovića, zahtevi su se odnosili na isplatu naknade vlasnicima već eksproprisanih parcela duž završenog autoputa od Prljine do Pakovraće, a koje nisu plaćene, kao i nezadovoljni visinom naknade, ali zato što se ročišta na tužbe tim povodom već godinama odlažu.

Kako navodi, problem ni posle jučerašnjeg sastanka sa premijerkom nije rešen.

Simović podseća da je premijerka kojoj su se požalili na neodgovornost Gradske uprave u rešavamnju ovog problema, na otvaranju deonice od Preljine do Pakrovaće rekla da nije bila upoznata sa problemima, iako su oni, kaže, zahteve dostavljali vladi.

Premijerka Brnabić je na jučerašnjem sastanku poručila da Vlada Srbije ima nedvosmislenu nameru da svi građani čija je imovina predmet eksproprijacije budu adekvatno obeštećeni i da će poštovati svaku odluku suda koja određuje cenu eksproprisane imovine i objekata, kao i da ni vlada ni bilo koja opština ni na koji način ne može uticati na odluke suda.

Premijerka se u Vladi Srbije sastala s građanima koji su nedavno izrazili nezadovoljstvo zbog postupka eksproprijacije za izgradnju autoputeva „Miloš Veliki“ i Moravskog koridora, kao i aerodroma Morava u Kraljevu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar