U trendu

Protest u Žagubici zbog najavljenog otvaranja rudnika zlata, došlo do incidenta

ŽAGUBICA – Ekološki aktivisti organizovali su danas protest u centru Žagubice nezadovoljni najavom kanadske kompanije „Dundee Precious Metals“ da na Crnom vrhu otvori rudnik zlata i tom prilikom je došlo do incidenta ispred zgrade opštine.

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se da su okupljeni ekološki aktivisti i građani skandirali protiv predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića, koji im je ispred ulaza u zgradu uputio pozdtave i poljupce.

Jedan od okupljenih pokušao da je se približi Pavloviću, ali ga je odgurnuo pripadnik obezbeđenja, nakon čega je došlo do guranja između aktivista i obezbeđenja, među kojima su bile i dve osobe čija su lica bila pokrivena kapuljačama.

U blizini Žagubice, na lokalitetu Čoka Rakita, pre nekolko godina otkriveno je novo nalazište zlata, koje istražuje kanadska kompanija Dandi.

Kanadska rudarska kompanija iz Toronta je ranije objavila preliminarnu studiju izvodljivosti otvaranja i eksploatacije rudnika zlata na planini Crni vrh, između Bora i Žagubice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.