U trendu

PTT muzej dobitnik priznanja Muzej za 10

PTT muzeju Pošte Srbije danas je dodeljeno priznanje „Muzej za 10“ za posebno zalaganje u 2021. godini, saopštila je Pošta.

Priznanja je na svečanoj Skupštini Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, koordinatora manifestacije „Muzeji za 10“, u Jugoslovenskoj kinoteci primio rukovodilac službe u muzeju Marko Jelić.

U toku je osma po redu najveća nacionalna muzejska manifestacija „Muzeji za 10“, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

U PTT muzeju su za ovu priliku, pored stalne postavke, otvorene izložba poštanskih maraka Svetskog poštanskog saveza, iz zbirke maraka stranih poštanskih uprava dobijenih razmenom sa
Svetskim poštanskim savezom, i izložba knjiga sa najstarijim vrednim izdanjima iz fonda
biblioteke Pošte Srbije.

Posetiocima je dostupna i izložba „Neviđeni Lubarda“ sa deset do sada neizlaganih umetničkih dela Petra Lubarde iz privatnih kolekcija, koja traje do 27. maja.

Do završetka manifestacije 20. maja, PTT muzej u Majke Jevrosime 13 u Beogradu radi produženo, od 10 do 23 časa. Ulaz je slobodan.

ICOM Srbija ove godine realizuje i nagradni konkurs „Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?“, za kratke video forme do tri minuta, u kojima posetioci mogu zabeležiti svoje utiske iz posete PTT muzeju i drugim učesnicima manifestacije.

Detalji konkursa dostupni su na linku https://muzejisrbije.rs/2022/04/28/nagradni-konkurs-na-temu-koja-je-supermoc-tvog-muzeja-u-sklopu-manifestacije-muzeji-za-10-2022-godine/.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.