U trendu

Putin: Za borbu sa pandemijom Rusija izdvojila 4,5 odsto BDP

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je njegova zemlja izdvojila približno 4,5 odsto BDP-a za borbu protiv pandemije kovida 19 i da su ta sredstva efikasno iskorišćena.
„Po mom mišljenju, prilično precizno i efikasno smo iskoristili sredstva opredeljena za prevazilaženje posledica ove krize i uopšte tokom borbe sa pandemijom. Za ove namene izdvojili smo približno 4,5 odsto BDP-a, za Rusiju je ovo mnogo “, istakao je Putin, prenosi Tas s.
Prema rečima ruskog predsednika, vlasti su uspele da reše nekoliko važnih pitanja, uključujući očuvanje velikog broja radnih mesta.

„Iako je nezaposlenost malo porasla sa 4,7 odsto na skoro šest odsto, oporavak tržišta rada je u toku, trenutno je nivo nezaposlenosti u Rusiji na 5,2 odsto, a naša očekivanja su da se do sledeće godine vratimo na nivo pre krize „, dodao je Putin.
Ponovio je da je pandemija izazvala najveći pad ekonomije u posleratnom periodu, a da se pokazalo da je on manji u Rusiji nego što je na globalnom nivou.
Putin nije želeo da govori o uzrocima pandemije, naglasivši da je o tome već dosta rečeno i da je po njemu besmisleno više razgovarati o tome, kao i da verovatno ne bi moglo ništa novo i intrigantno da se kaže, navodi Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.