U trendu

Putni prelazi u Nišu ne rade zbog krađe kablova

BEOGRAD – Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije saopštilo je danas da je sinoć u Nišu došlo do smetnji u radu svih putnih prelaza od gradske železničke stanice do stanice Ćele kula jer su na više mesta duž cele dužine mosta preko reke Nišave ukradeni železnički kablovi.

Kako je utvrđeno posle prijave smetnji, to je direktno uticalo na rad signalno-sigurnosnih uređaja, a samim tim i na funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Grad Niš, kaže se u saopštenju i dodaje da je saniranje kvarova i zamena kablova još u toku.

Navodi se i da stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ nastoje da posao završe u što kraćem roku, kako bi se obezbedilo normalno funkcionisanje putnih prelaza na ovom delu pruge kroz Niš, iako je kvar prouzrokovan krađom kablova izuzetno ozbiljan.

U saopštenju se najavljuje da će btit podnete krivične prijave zbog ugrožavanja bezbednosti saobraćaja i od nadležnih državnih organa traži da se ovakve krađe, kojih ima i na drugim prugama širom Srbije, tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.

„Infrastruktura“ ističe i da su odmah primenjeni svi železnički propisi, pa bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.