U trendu

Putnicima agencija „Sab” i „Džez” isplata odštete od petka

BEOGRAD – Osiguravajuća kuća ĐOR saopštila je da će u petak početi isplata štete putnicima koji su oštećeni zbog bankrota dve turističke agencije– „Sab travel” i „Džez travel”,piše Politika.

Kako list prenosi, najkasnije u četvrtak će biti poznato da li će oni koji su uplatili aranžmane preko ovih agencija dobiti pun ili delimično umanjen iznos novca koji su dali.

Kako je navedeno na zvaničnom sajtu ovog osiguravača, primljeno je 2.216 odštetnih zahteva, od toga – 1.986 putnika „SAB travela” i 230 agencije „Džez”.
„U toku su poslednje provere dostavljene dokumentacije, kao i ispravka i kompletiranje podataka koje smo dobili. Poređenjem zapisnika Turističke inspekcije i evidencije pristiglih zahteva, utvrdili smo da za oko 250 aranžmana nismo dobili zahteve za naknadu. Pozivamo oštećene putnike koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, to učine što pre, kako bismo mogli da kompletiramo našu evidenciju“, navode u ĐOR-u i napominju da će bez obzira na okolnosti isplata početi u petak 14. septembra.

Za sada nije objavljeno kojom dinamikom će oštećeni građani dobijati novac uplatom na tekuće račune.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.