U trendu

Radićemo na tome da Srbija bude najbolje mesto za investitore

BEOGRAD – Državni sekretar u Mnistarstvu privrede Dragan Stevanović kaže da je to što je britanski Fajnenšel tajms u najnovijem broju potvrdio da je Srbija lider u privlačenju direktnih stranih investicija pokazatelj da su reforme dale dobre rezultate.

„To samo pokazuje da je Vlada Srbije dobro obavila svoj posao i opravdala poverenje građana. Reforme koje je zacrtao tada premijer, a danas predsednik Aleksandar Vučić, a koje je uspešno nastavila aktuelna vlada, dale su odličan rezultat“, rekao je Stevanović, a navodi se u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz Ministarstva privrede .

Analiza britanskog lista, prema rečima Stevanovića, dala je novi podsticaj Vladi Srbije da ostane na reformskom kursu, a što će Srbiji omogućiti da ostane visoko pozicionirana kao investiciona destinacija.

Ovi rezultati su, dodao je, apsolutno u funkciji dostizanja očekivanog privrednog rasta, jačanja političke stabilnosti i međunarodnog kredibiliteta Srbije.
„Još ako uzmemo u obzir da je samo u prvih pet meseci ove godine ostvaren rast direktnih stranih investicija od 17 odsto u odnosu na 2018. i da je stopa nezaposlenosti pala na nikad niži nivo u poslednjih nekoliko decenija, na 10,3 odsto, uveren sam da smo na dobrom putu“, poručio je državni sekretar.

FT je preneo da je Srbija u 2018. privukla gotovo 12 puta više investicija u poređenju sa ekonomijama njene veličine i da je dostigla rekordni priliv po tom osnovu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar