U trendu

Radionica o važnosti osiguranja u poljoprivredi

BAČKA PALANKA – Predstavnici Dunav osiguranja i poljoprivredne porodične firme “Apis agrar” iz Bačke Palanke održali su radionicu o važnosti osiguranja u poljoprivrednoj proizvodnji.

Nataša Novčić Zubac iz Dunav osiguranja kaže da je suša najveći problem i uzrokuje 80 odsto šteta na usevima.

„Procenjuje se da će u vremenima koja dolaze posledice suše biti još drastičnije. Kompanija Dunav osiguranje trenutno je jedina osiguravajuća kuća koja poljoprivrednim proizvođačima pruža mogućnost da osiguraju useve od rizika nedostatka vlažnosti zemljišta. Sam način ugovaranja je vrlo jednostavan i ne predviđa pregled zasejanih površina“, istakao je Zubac.

Novina koju Dunav osiguranje nudi je i način utvrđivanja prava na naknadu štete primenom indeksa koji isključuje svaku pa i najmanju subjektivnost prilikom procene. Proizvođačima obezbeđuje transparentnost i brzu isplatu.

„Osiguranje je namenjeno poljoprivrednim proizvođačima na području Vojvodine, Mačve i Beograda, a mogu ga ugovoriti kako pravna tako i fizička lica koja se bave uzgajanjem kukuruza , soje i šećerne repe. Polise osiguranja moguće je zaključiti do 1.juna. Osiguravajuće pokriće teče od 15.juna do 14. avgusta. Ono što je važno jeste da se usev može osigurati na 2000 evra po hektaru“, naglašava Nataša Novčić Zubac.

Direktor porodične firme Apis Agrar u Bačkoj Palanci,Milan Bulajić, već pet godina sarađuje sa kompanijom Dunav osiguranje.

„Bez osiguranja naših useva ne možemo zamisliti bilo kakvu ozbiljnu poljoprivrednu proizvodnju.Tako znamo da ništa ne može da nas iznenadi i da ćemo na kraju godine imati sigurnu dobit. Saradnja sa Dunav osiguranjem traje već pet godina. Imali smo velike štete zbog grada i zbog suše i zadovoljni smo brzinom procene i isplaćenim iznosom.U našem gazdinstvu osiguranje je redovna mera bez koje ne počinjemo proizvodnju“, kaže Bulajić.

Kompanija Dunav osiguranje već deset godina neguje susrete sa poljoprivrednicima.

Mnogi proizvođači se na ovakvim radionicama edukuju o zaštiti finansijske dobiti i odluče da osiguraju poslovanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.