Radnici Goše će prekinuti štrajk ako danas dobiju po 30.000 dinara

Radnici fabrike šinskih vozila iz Smederevske Palanke nisu prekinuli štrajk jer nisu dobili prvu dogovorenu isplatu od 30.000 dinara na ime zaostalih plata, ali su spremni da u ponedeljak počnu da rade ako danas dobiju novac, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

On je agenciji Beta kazao da su izvršitelji najavili da će iduće sedmice doći da nose opremu iz fabrike.

„Pritisnuti smo sa svih strana, od Vlade Srbije, izvršitelja, svi nas driblaju“, rekao je Vujičić.

Generalni direktor Goše Milutin Šćepanović rekao je danas da pokušava da obezbedi novac za isplatu radnicima po 30.000 dinara na ime zaostalih zarada.

On je za Betu rekao da je „predao neophodnu dokumentaciju i da radi u nekoliko pravaca“ da bi obezbedio novac za prvu isplatu po zahtevu radnika.

„Kada bi radnici dozvolili da se prodaju dva završena vagona Železnicama Srbije obezbedio bi se novac za prvu isplatu po 30.000 dinara jer za to je neophodno oko 10 miliona dinara, a za vagone treba da dobijemo 11,4 miliona dinara“, rekao je Šćepanović.

Na pitanje zašto se ne pomogne radnicima koji nisu primili tridesetak plata time što bi prvo bili plaćeni vagoni, Šćepanović je rekao da to treba pitati državu.

Odgovarajući na pitanje zašto vlasnik Goše ni jednom nije došao u fabriku iako štrajk traje od marta, Šćepanović je odgovrio pitanjem: „Kada ste videli Anjelija u Fijatovoj fabrici?“.

Fabriku Goša koja je do aprila ove godine bila u vlasništvu slovačke firme Žos iz Trnave prodata je kiparskoj firmi Lisnart.
 
Radnici su započeli štrajk krajem marta jer im se duguje tridesetak plata, svakom po oko 700.000 dinara, pa im je država dala 250.000 evra za isplatu po 60.000 dinara i uplatila zdravstveno osiguranje do kraja septembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.