U trendu

Radnici Kolubare: Umesto odgovora na zahtev o poništenju transformacije EPS-a dobli smo uvrede

Inicijator osnivanja radnog tela „Jedinstvo Kolubara“ u rudarskom basenu „Kolubara“ kod Lazarevca Goran Perišić rekao je danas da su radnici umesto odgovora na zahtev da se poništi odluka Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije (EPS) o transformaciji tog javnog preduzeća u akcionarsko društvo, od predstavnika vlasti, pa i predsednika Aleksandra Vučića, dobili uvrede.
„Iznenadjeni smo reakcijom i uvredama posle protesta u Lazarevcu pre šest dana jer nas je predsednik države Aleksandar Vučić nazvao lopovskom klikom, a predsednik poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov grupom tifusara zato što su nas podržale opozicione stranke, ali nam niko nije odgovorio na zahtev“, rekao je Perišić za Betu.
On je rekao da su od Ministarstva rudarstva i energetike, predsednika Srbije, Vlade i Skupštine radnici tražili da se ukine odluka o tansformaciji, ali niko nije odgovorio, niti ih pozvao na razgovor.
Perišić je rekao da je radnik koji 32 godine radi na bageru i da zahvaljujući njemu i ostalim radnicima EPS može da posluje i da nije očekivao od predsednika države takve uvrede.
Perišić je rekao da će „Jedinstvo Kolubara“ u četvrtak održati konferenciju za novinare ispred upravne zgrade EPS-a u Beogradu i da će zatražiti „podršku poslanika kojima su dali glas“.
Dodao je da postoje dve opcije za nastavak protesta i da još nisu odlučili koju će odabrati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar