U trendu

RAS: Novi vebinar o izvozu voca i povrca u UAE i S. Arabiju

BEOGRAD – Zbog velikog interesovanja koje je izazvao prvi vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, biće organizovan i drugi i održaće se 14. septembra, objavila je Razvojna agencija Srbije (RAS).

Vebinar u saradnji sa RAS-om organizuju Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Učesnici panela moći će da od eksperata u oblasti izvoza i plasmana na tržište Bliskog istoka dobiju sve aktuelne informacije o tržištu hrane u UAE i Saudijskoj Arabiji, trendovima, perspektivama online prodaje i upoznaju se sa ključnim koracima u izvozu svežeg voća i povrća, navode iz RAS-a.

Ističu da su UAE i Saudijska Arabija, kao brzo rastuća i stabilna tržišta sa visokom potražnjom i potrošnjom svežeg voća i povrća, tržišta sa značajnim izvoznim potencijalom za proizvođače i izvoznike voća i povrća iz regiona.

Ona su ne samo veliki uvoznici hrane za svoje potrebe, već i ulazna tržišta preko kojih se realizuje dalji izvoz za druge zemlje regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar