U trendu

Raspisan javni poziv za sredstva za zamenu stolarije

BEOGRAD – Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave.

Kako se navodi u pozivu, opštine se za dodelu sredstava mogu javiti do 21. maja.

Predviđeno je da polovinu sredstava za zamenu stolarije radi postizanja veće energetske efikasnosti obezbede sami građani a drugu polovinu država, odnosno Uprava za energetsku efikasnost i opštine.

Nakon prijavljivanja opština, trebalo bi da počne i prijavljivanje građana, što se očekuje u junu, a kako je ranije najavljeno iz resornog ministarstva, prvi ugovori bi trebalo da se realizuju na jesen.

Kada je reč o kriterijumima za izbor lokalnih samouprava, u javnom pozivu je navedeno njih šest, a to su spremnost za realizaciju, raznovrsnost ponuđenih mera za energetsku sanaciju, procenat budžeta opredeljen za realizaciju mera, zatim procenat učešća lokalne samouprave u finansiranju projekta te iskustvo u realizaciji istih ili sličnih javnih poziva kao i razvijenost lokalne samouprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.