U trendu

Raspisano šest novih konkursa iz oblasti obrazovanja i oblasti prava manjina

NOVI SAD – Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice raspisao je danas šest novih konkursa, dva iz oblasti obrazovanja i četiri iz oblasti ostvarivanja prava nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica kojima se dodeljuje ukupno 267,7 miliona dinara.

U saopštenju Pokrajinske vlade navodi se da je od te sume 180 miliona dinara namenjeno za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investiciono i tekuće održavanje obrazovno-vaspitnih ustanova, 30 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije za potrebe ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Takođe, 33 miliona dinara namenjeno je za sufinansiranje programa i projekata usmerenih na unapređivanje prava nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini, 14 miliona dinara za sufinansiranje programa i projekata očuvanja i negovanja multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije u Vojvodini, 10 miliona dinara za Konkurs za dodelu budžetskih sredstava organima i organizacijama u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u čijem radu su u službenoj upotrebi jezici i pisma nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica, dok je 700.000 dinara namenjeno za sufinanisiranje potprojekta „Multikulturalizam na klik“.

Rok za podnošenje prijava za prva tri programa je 17. mart, dok je za druga tri 10. mart, a prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično u pisarnici pokrajinskih organa uprave u Novom Sadu ili poštom na adresu Sekretarijata, navedeno je u saopštenju ove institucije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar