U trendu

Razmatra se i transport vodonika gasovodom Severni tok 2

MOSKVA – Operator gasovoda Severni tok 2 razmatra tehničke mogućnosti za transport vodonika ovim cevovodom, izjavio je bivši generalni diektor austrijskog OMV-a Rajner Zele.

„Koliko znam, kompanija Severni tok 2 AG sprovodi takvo istraživanje. Mislim da procene moraju da se izvedu vrlo oprezno. Treba razgovaratati sa inženjerima, tehničkim ekspertima o mogućnostima transporta jer vodonik i gas imaju različita svojstva i različite rizike“, rekao je Zele u intervjuu za rusku agenciju Tas s.

On smatra da, u stvari, nije važno koja će se vrsta gasa isporučivati cevovodom Severni tok 2, već da je važno to da je taj gasovod potreban.

Severni tok 2, koji se proteže od Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke, sastoji se od dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Rajner Zele, koji je vodio OMV od jula 2015. godine, odlučio je da ne nastavi mandat na toj funkciji i napustio je kompaniju 1. septembra ove godine, a intervju ruskoj agenciji je dao nekoliko dana pre ostavke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar