realizovan javni čas „Škola novca za osnovca“

KRIVA REKA – U osnovnoj školi „Milivoje Borović“ u Krivoj Reci danas je realizovan javni čas kao uvod u projekat „Škola novca za osnovca“ sa ciljem uvođenja i razvoja finansijske pismenosti učenika osnovnih škola.

Projekat „Škola novca za osnovca“ realizuje se u osnovnim školama širom Srbije u kojima đaci uče o štednji, ulaganjima, odgovornoj potrošnji, odnosu cene i kvaliteta robe i usluga, aopštila je Turistička organizacija Zlatibor.

Prema rečima školske bibliotekarke i učiteljice Ivana Jovanović plan je da se pored brojnih radionica isplanira i projektnu aktivnost koja će unaprediti preduzetništvo u školi.

Deca u osnovnoj školi u Krivoj Reci dobila su osnovne informacije o osnovnim delatnostima rada Turističke organizacije Zlatibor koja ima dugogodišnju saradnju sa školama na teritoriji opštine Čajetina.

Predstavljen je i rad Inovacionog Biznis Centra sa ciljem podsticanja inovativnih, naučnih, preduzetničkih ideja kako bi se za decu na zanimljiv način, osmislile prigodne aktivnosti kojima se ostvaruju ciljevi projekta „Škola novca za osnovca“.

Jovanovićeva je rekla i da škola već nekoliko godina učestvuje na „Eko vašaru“ u organizaciji OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetina i dodaje da je taj vid saradnje odličan način da se uz dobro planirane aktivnosti osmisle kvalitetni upotrebni proizvodi koji će se ponuditi na pomenutom vašaru.

„Najprodavanije proizvode ćemo unaprediiti i pokušati da ih u nekom narednom periodu plasiramo na odgovarajuće tržište. Zarađenim novcem bismo kupili potrebna nastavna sredstva, sportske rekvizite. Na ovaj način učenike uključujumo u proces reciklaže, cirkularne ekonomije i razvijamo njihove preduzetničke kompetencije“, rekla je Jovanović.

Javni čas organizovan je povodom obeležavanja Svetske nedelje novca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.