U trendu

„Regent“ iz Ć vajcarske otvara fabriku u Svilajncu

SVILAJNAC – Kompanija za proizvodnju električne rasvete „Regent“ iz Ć vajcarske otvara u aprilu fabriku u Svilajncu i zapoĆĄljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra.

Ugovor o otvaranju fabrike danas su u Bazelu potpisali predsednik opĆĄtine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor „Regenta“ Jorg Steimer.

Firma „Regent“ je u Svilajncu iznajmila objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde će započeti proizvodnju a paralelno će graditi objekat za vlastitu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj joĆĄ toliko, saopĆĄtila je danas SluĆŸba za odnose sa javnoĆĄtću SkupĆĄtine opĆĄtine Svlajnac.

Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji.

„Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspeĆĄno zavrĆĄen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je „Regent“ svetski poznata kompanija“, rekao je Milanović i dodao „u konkurenciji sa dosta većim gradovima, pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i veoma sam ponosan ĆĄto su izabrali Svilajnac“.

Odlučili smo se za Srbiju, rekao je Steimer i dodao:

„Razmatrali smo viĆĄe opcija, među kojima su Čačak i joĆĄ neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podrĆĄku Svilajnca i zato smo odlučili da naĆĄu fabriku gradimo baĆĄ tamo“.

Generalni direktor „Regenta“ Ćristoph Platzer je istakao da se raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu.

„Ono ĆĄto nam je potrebno je visoko kvalifikovana rdana snaga i zato smo se odlučili da budemo deo ĆĄitema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva u Ć vajcarskoj“, rekao je on.

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Ć vajcarsko, rekli su delegaciji iz Svilajnca, da je „Regent“ odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.