„Regent“ iz Švajcarske otvara fabriku u Svilajncu

SVILAJNAC – Kompanija za proizvodnju električne rasvete „Regent“ iz Švajcarske otvara u aprilu fabriku u Svilajncu i zapošljava 130 radnika, a investicija je vredna osam milona evra.

Ugovor o otvaranju fabrike danas su u Bazelu potpisali predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović i operativni direktor „Regenta“ Jorg Steimer.

Firma „Regent“ je u Svilajncu iznajmila objekat od preko 1.000 kvadratnih metara, gde će započeti proizvodnju a paralelno će graditi objekat za vlastitu fabriku, u prvoj fazi 6.000 kvadratnih metara, a u drugoj još toliko, saopštila je danas Služba za odnose sa javnoštću Skupštine opštine Svlajnac.

Reč je o izvozno orijentisanoj kompaniji.

„Proces je trajao skoro godinu dana i sada je uspešno završen. Ovo nije bitno samo za Svilajnac već i za Srbiju jer je „Regent“ svetski poznata kompanija“, rekao je Milanović i dodao „u konkurenciji sa dosta većim gradovima, pokazali smo da umemo da odgovorimo na ovako velike izazove i veoma sam ponosan što su izabrali Svilajnac“.

Odlučili smo se za Srbiju, rekao je Steimer i dodao:

„Razmatrali smo više opcija, među kojima su Čačak i još neki gradovi na jugu Srbije, ali smo na kraju imali veliku podršku Svilajnca i zato smo odlučili da našu fabriku gradimo baš tamo“.

Generalni direktor „Regenta“ Ćristoph Platzer je istakao da se raduje otvaranju nove fabrike u Svilajncu.

„Ono što nam je potrebno je visoko kvalifikovana rdana snaga i zato smo se odlučili da budemo deo šitema dualnog obrazovanja sa kojim imamo odličnog iskustva u Švajcarskoj“, rekao je on.

Radnici iz Srbije koji rade u ovoj kompaniji u Švajcarsko, rekli su delegaciji iz Svilajnca, da je „Regent“ odličan poslodavac i da su veoma zadovoljni uslovima rada u kompaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.