U trendu

Rekordan broj radova na konkursu za Dan devojčica u IKT-u

BEOGRAD – Rekordan broj video radova učenica sedmih razreda osnovnih škola stigao je na ovogodišnji konkurs „UHVATI IDEJU“, koji Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ) realizuje u okviru A1 Dana devojčica u IKT sektoru, saopštila je telekomunikaciona kompanija A1.

Navodi se da je od ukupnog broja radova pristiglih iz 51 škole iz cele Srbije, 66 je ispunilo uslove i ušlo u konkurenciju.

Komisija koju su činile predstavnice UPŽ-a Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta, agencije UN Women i kompanija A1, Klett i Sćneider Electric, je u izuzetno jakoj konkurenciji odabrala rekordnih 20 radova koji su ušli u polufinale takmičenja, navodi se u saopštenju.

Precizira se da je prvu nagradu osvojio rad „Lepota je u različitosti“ iz OŠ „Dositej Obradović“ iz Iriga, drugoplasirani je tim devojčica iz OŠ ,,Sveti Sava“ iz Beograda sa radom „Scan and Win“, treće mesto osvojile su devojčice iz ŠOSO „Mara Mandić“ iz Pančeva sa radom „Svemoguća lampica“, četvrtoplasiran je rad „Straycare“ tima iz OŠ ,,Sveti Sava“ iz Beograda, a peto mesto zauzeo je rad „Čuvari šuma“ OŠ „Sveti Sava“ iz Plemetinekod Obilića.

Navodi se da je pet prvoplasiranih radova osvojilo nagrade koje su obezbedile kompanije A1 Srbija, Sćneider Electric, Klett, Generali Osiguranje Srbija, Sitel Grupa i Erste Bank, a biće im uručene na svečanosti u Skupštini grada Beograda 10. maja.

„Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, kao i da se povećano korišćenje novih tehnologija iskoristi za podsticanje da se uključuju u savremene tokove na privatnom, a kasnije i na profesionalnom planu. Radovi su iz godine u godinu sve brojniji i bolji“, izjavuila je potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Olivera Popović, prenosi A1.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.