U trendu

Reprezentativna ponuda na salonima automobila i motocikala krajem marta u BGD

BEOGRAD – Za 55. Salon automobila i 15. Salon motocikala – “Motopašion” organizatori su najavili reprezentativnu ponudu svih vidova drumskog saobraćaja, automobilske i prateće industrije.

Tokom trajanja od 22. do 28. marta na Beogradskom sajmu biće i lakih dostavnih vozila, garažno-servisne opreme, kao i ponuda banaka, lizing kompanija
i osiguravajućih društava.

Uprkos velikim promenama u automobilskoj industriji, koje su između ostalog izazvane globalnom pandemijom, nestašicom delova i komponenata, nepovoljnim okolnostima zbog ukrajinske krize, kao i velikim tehnološkim zaokretima, novim pogonima i konceptima poslovanja, izložba automobila i motocikala je i dalje veoma atraktivan događaj za koji postoji veliko interesovanje izlagača kao i publike.

Sve članice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, a tako i svi brendovi na
našem tržištu, pripremaju svoje učešće najavljujući veliki broj noviteta i premijera.

„Iako su okolnosti takve da obezbeđivanje izložbenih primeraka predstavlja do sada najveći izazov, brendovi će se potruditi da na svojim izložbenim štandovima prikažu ono što je trenutno najnovije u ponudi“, poručili su organizatori.

Najavljuju da će svi svetski proizvođači predstaviti trenutnu ponudu novih električnih, hibridnih i plug-in hibridnih modela, kao i najnovije modele sa konvencionalnim pogonima najnovije generacije.

„Uvoznici podsećaju i da se izložba dešava u uslovima smanjenog komercijalnog efekta, bez naglaska na sajamskim popustima i velikim lagerima vozila za brzu isporuku“, navodi se u saopštenju.

Na sajmu motocikala uz bogatu ponudu svih relevantnih svetskih brendova biće i kvadova, skutera i opreme.

Najavljene su brojne premijere kvadova, skutera, električnih bicikala i opreme za vozila i vozače.

Atraktivne promocije najavlili su i izlagači u sektoru prateće automobilske industrije, garažnoservisne opreme i rezervnih delova, kao univerzalne opreme tako i kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila.

Očekuje se i značajan izbor punjača za električna vozila te solarnih modula za primenu u auto-industriji i druge odgovarajuće infrastrukture.

Organizotori najavljuju izbor “automobila godine” u različitim kategorijama, “Preš Rally Srbija”, “izbori za mis sajma” i druge dodatne sadržaje.

Obezbeđen je i porodični dan kada će cene ulaznica biti dodatno prilagođene čitavim porodicama sa decom.

Za medijske profesionalce u oblasti auto-moto industrije novinarski dan (“preš
day”) biće 21. marta – dan pre zvaničnog početka manifestacije.

Saloni se održavaju uz strateške partnere – Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova, Udruženje proizvođača drumskih vozila Srbije, a generalni sponzor je ĐOR Osiguranje.

Prema kalendaru OICA, krovne međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila, predstojeći Salon automobila jedan je od tek 12 najvećih ovogodišnjih automobilskih sajmova u svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.