U trendu

Rešavamo konkretne probleme, prijemi građana širom Srbije

VRANJE – Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović u Vranju je danas razgovarala sa građanima o problemima vezanim za napajanje električnom energijom, zaposlenje i komunalne probleme i naglasila da iskustvo pokazuje da 90 odsto pitanja na taj način može biti rešeno.

Građani će, kako je dodala, na sva pitanja i probleme iz nadležnosti Ministarstva rudarstva i energetike, ali i ona koja su u nadležnosti drugih ministarstava, lokalnih samouprava ili javnih preduzeća, odgovore dobiti pisanim putem.
Podsetila je da je prijem građana u Vranju je nešto što je njen tim organizovao prvi put još dok je vodila Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, a nastavljeno je i u Ministarstvu građevinastva, saobraćaja i infrastrukture.

„I sada smo krenuli iz Vranja. Ovu praksu nastavljamo i u drugim gradovima, malim i velikim, jer su svi važni, bez obzira na broj stanovnika, jer želimo da čujemo probleme ljudi. Sledeći prijem biće u Užicu, nakon toga u Zaječaru i biće, kao i sada, prisutni državni sekretari, pomoćnici, predstavnici EPS-a, EMS-a, ‘Elektrodistribucije Srbije’, ‘Srbijagasa'“, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade rekla je da svi zainteresovani koji su želeli da iznesu problem, a nisu došli na prijem, mogu da dostave dokumenta Ministarstvu.
„Iskustvo kaže da smo ranije uspevali da rešimo oko 90 odsto problema koje su nam građani saopštavali u direktnom razgovoru. Nije sve bilo u vezi sa resorom, bilo je pitanja o zaposlenju, o komunalnim problemima, pozvaćemo sve nadležne kako bi ljudi dobili odgovore. Neka rešenja i rokove već smo doneli“, rekla je ona.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da je taj vid komunikacije koristan i za građane i za rad lokalne samouprave.
„Čuli smo mnogo tema, problema, neke možemo da rešimo odmah. Ovakva interakcija i saradnja Grada i Ministarstva sigurno će biti na korist građanima“, rekao je Milenković.
Načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković zahvalio je potpredsednici Vlade i njenom timu i rekao da Vlada sve vreme brine o građanima celog okruga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar