U trendu

Revitalizacija sela prioritet Kine i za ovu godinu

Kina jeobjavila svoj Centralni dokument broj jedan za 2022. godinu, pozivajući na „kontinuiranu sveobuhvatnu promociju revitalizacije sela“, prenosi danas Kineska medijska grupa (CMG).

Kao prva izjava o politici koju centralne vlasti objavljuju svake godine, dokument se smatra indikatorom prioriteta politike.  On daje prioritet radu na poljoprivredi, seoskim područjima i poljoprivrednicima 19 uzastopnih godina od 2004. godine.

Vlada će obezbediti stabilnu i rastuću poljoprivrednu proizvodnju, rastuće prihode poljoprivrednicima i mir u ruralnim područjima, navodi se u dokumentu koji je objavljen u utorak.

Kreatori politike postavili su cilj proizvodnje žitarica za 2022. na 650 miliona tona, isto kao i prošle godine.

Proizvodnja žitarica u Kini dostigla je rekordnih 682,85 miliona tona 2021. godine, prema statističkom birou zemlje, premašivši 650 miliona tona tokom sedam uzastopnih godina.

U dokumentu se naglašava da neće biti masovnog povratka u siromaštvo, s obzirom da je zemlja postigla cilj da eliminiše ekstremno siromaštvo krajem 2020. godine.

E-trgovina, turizam i logistika se takođe pominju u dokumentu radi promovisanja razvoja ruralnih područja.

Centralni dokument br. 1 za 2022. zasnovan je na rezultatima godišnje centralne konferencije o radu na selu održane prošlog decembra, navodi CMG

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar