U trendu

Rio Sava organizuje razgovor o preradi jadarita u Jadru

BEOGRAD – Rio Sava Exploration u četvrtak, 26. avgusta, organizovaće četvrti otvoreni sastanak na kome će se razgovarati o preradi jadarita u planiranom procesnom postrojenju.

U dijalogu, kako se navodi u saopštenju ove kompanije, mogu da učestvuju sve zainteresovane organizacije i građani, a učesnicima će biti detaljno predstavljene tehnologija prerade ruda u okviru Rio Tinta, tehnologija prerade jadarita, kao i lanac dodatnih vrednosti na projektu Jadar.

Zbog epidemiološke situacije, i ovaj sastanak će se održati onlajn, putem internet platforme Zoom, a učesnici se mogu putem linka prijaviti do sutra do 9.00 časova.

Iz Rio Sava Exploration navode da sastanak organizuju jer su, kako ističu, posvećeni otvorenom dijalogu na bazi tačnih i transparetnih informacija te da su ranije, u aprilu, junu i julu organizovali sastanke na kojima je učestvovalo više od 200 ljudi.
„S obzirom na to da je projekat Jadar jedna od najvećih grinfild investicija u zemlji, svesni smo da složenost i veličina projekta izazivaju pažnju i otvaraju pitanja o perspektivi lokalne zajednice, zaštiti okoline i koristima za lokalnu ekonomiju. Zato smatramo da je naša dužnost da odgovorimo na sva pitanja u vezi sa projektom, uključujući i ona koja izazivaju najveću zabrinutost“, navodi se u saopštenju kompanije Rio Sava Exploration.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.