U trendu

Rio Tinto o preradi jadarita na otvorenom sastanku 26. avgusta

Kompanija Rio Sava eksplorejšn (Rio Sava Exploration) pozvala je danas zainteresovane gradjane i organzacije da 26. avgusta učestvuju na Četvrtom otvorenom sastanku sa temom prerada jadarita u planiranom procesnom postrojenju.

„Nakon sastanaka održanih u aprilu, junu i julu sa više od 200 učesnika, predstavnici kompanije Rio Sava, zajedno sa ekspertima naučnih institucija uključenih u projekat, na Četvrtom sastanku će učesnicima detaljno predstaviti tehnologiju prerade ruda u okviru kompanije Rio Tinto, tehnologiju prerade jadarita na projektu Jadar Lanac dodatnih vrednosti na projektu Jadar“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je kompanija, s obzirom da je projekat Jadar jedna od najvećih grinfild (greenfield) investicija u zemlji, svesna da složenost i veličina projekta izazivaju pažnju i otvaraju pitanja o perspektivi lokalne zajednice, zaštiti okoline i koristima za lokalnu ekonomiju.

„Zato smatramo da je naša dužnost da odgovorimo na sva pitanja u vezi sa projektom, uključujući i ona koja izazivaju najveću zabrinutost“, navodi se u saopštenju.

Sastanak će zbog epidemiološke situacije biti održan putem internet platforme Zoom 26. avgusta u 11 sati, a prijave najkasnije do srede 25. avgusta do devet sati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.