U trendu

RNIDS: Sedma RSNOG konferencija 30. novembra onlajn

BEOGRAD – Fondacija Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) podžava realizaciju konferencije RSNOG (RS Network Operators Group) u organizaciji Grupe mrežnih operatora Srbije, koja će biti održana 30.novembra i može da se prati na Jutjub kanalu RNIDS-a.
U saopštenju RNIDS-a se navodi da je slučaj nedavnog „pada“ Fejsbuka i njegovog nestanka sa interneta na skoro šest sati, odličan povod za dublju diskusiju operatora i IT firmi koje razvijaju internet servise na teme merenja performansi mreže i brzog oporavka u slučaju incidenata a upravo takve diskusije se očekuju na predstojećoj konferenciji.
Ističe se da su se tokom poslednjih godina zahtevi i očekivanja korisnika suštinski promenili, što ovim temama posebno daje na značaju, pa je pre 20 ili 30 godina, fokus bio na dostupnosti servisa, a danas je na performansama.
Iz RNIDS-a navode da će konferencija, kao i prethodnih godina, okupiti domaće i strane stručnjake koji će ponuditi svoja iskustva, razmišljanja i predloge kako da internet bude brži, pouzdaniji i bezbedniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.