U trendu

Rojters: Rastu isporuke gasa od Nemačke do Poljske

BERLIN – Protok gasa putem gasovoda „Jamal-Evropa“ od Nemačke do Poljske nastavio je da raste jutros, nakon što je Rusija obustavila isporuke Poljskoj i Bugarskoj, pokazali su podaci nemačkog operatera „Gaskejd“, prenosi Rojters.

Fizički izlazni tokovi na mernoj tački Malnov na nemačko-poljskoj granici, pokazuju protok gasa iz Nemačke ka Poljskoj u zapremini od 13.191.391 kilovat sati na sat (kwh/h) do 07.00 časova, u odnosu na 12.742.545 kwh/h u ponoć, pokazali su podaci.

Ruski Gasprom saopštio je u sredu da je obustavlja isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj zbog neplaćanja gasa u rubljama, što je najteži odgovor Kremlja do sada na sankcije koje je uveo Zapad, prenosi Rojters.

Gasprom je danas nastavio da snabdeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine u skladu sa zahtevima evropskih potrošača, pokazali su podaci ukrajinskog operatera gasovoda, navodi britanska agencija.

Nominacije za ruski gas za Slovačku preko Ukrajine preko granične tačke Velke Kapušan iznosile su 599.036 megavat sati (MWh) danas, što je manje od 601.288 MWh u sredu, pokazali su podaci slovačkog operatera TSO Eustrim.

Protok u Nemačku kroz gasovod Severni tok 1 preko Baltičkog mora iznosio je 72.166.427 MWh jutros, u skladu sa nominacijama i malo se promenio u odnosu na prethodna 24 sata, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar