U trendu

Rok za prijavu na konkurse ACT projekta produžen do 28. maja

BEOGRAD – Rok za prijavu na konkurse ACT projekta produžen je do 28. maja, do kada organizacije građanskog društva koje imaju ideje za realizaciju zajedničkih projekata sa gradovima i opštinama Srbije mogu da se jave, saopšteno je iz organizacije Helvetas, koja sa Građanskim inicijativama sprovodi projekat.

Projekti su raspisani uz podršku Vlade Švajcarske, jedan se odnosi na grantove za partnerske inicijative a drugi je definisan kao zajednički odgovor organizacija građanskog društva i jedinica lokalne samouprave na posledice izazvane kovidom-19.
Po jednom projektu može da se dobije do 1,4 miliona dinara a, kako se navodi u saopštenju, podržani projekti treba da naprave zajedničke inicijative koje će doneti inovativne mehanizme i alate za veće učešće građana u procesu donošenja odluka
Vlada Švajcarske, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, opredelila je 5,75 miliona švajcarskih franaka za realizaciju prve faze ACT projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo“ koja traje do kraja 2023. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.