U trendu

Ruma dokaz da posvećenost i odgovornost daju rezultat

BEOGRAD – U industrijskoj zoni u Rumi u punom kapacitetu radi novi prečistač otpadnih voda, čiju izgradnju je finansiralo Ministarstvo privrede sa 100 miliona dinara, a džavni sekretar Dragan Stevanović kaže da je taj projekat dokaz da posvećenost i odgovornost daju dobar rezultat.

„Na ovaj način smo opštinu u dobroj meri zaštitili od zagađenja, a omogućili smo i investitorima da šire posao“, rekao je Stevanović koji je danas obišao Industrijsku zonu u Rumi, gde je podsetio da je Ruma jdna od najrazvijenijih opština u zemlji.

Predsednik opštine Slađan Mančić objasnio je da je prečistač otpadnih voda završen u roku, u januaru ove godine, a zatim je potpisan ugovor sa kompanijom „Hutćinson“ o plaćanju usluge prečišćavanja.

Objekat od 1. marta radi u punom kapacitetu, a poveren je na upravljanje Vodovodu Ruma.

Stevanović je podsetio da su „Hutćinsonu“ svojevremeno dati podsticaji od oko dva miliona evra, uz planirano otvaranje oko 200 radnih mesta, a da se svaki dat evro i više nego isplatio.

„Sećam se da je bilo onih koji su osporavali ovaj projekat onda kada ga je predsednik Vučić ambiciozno najavio. Nisu verovali. A danas u toj kompaniji radi više od 1.300 ljudi, a postoji mogućnost da se i dalje šire“, rekao je Stevanović i dodao da je država tako pokazala da ima sluha za dobre projekte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.