U trendu

Ruma: Jos 25 miliona dinara za energetsku efikasnost

RUMA – Opština Ruma obezbediće dodatnih 25 miliona dinara finansijske podrške unapređenju energetske efikasnosti a opštinsko veće je danas usvojilo izmene pravilnika koji to omogućavaju, objavljeno je na opštinskom sajtu.

Mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova se odnose na unapređenje termičkog omotača, termičkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne toplotne vode.

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić je istakla da se na javni poziv prijavio veliki broj zainteresovanih građana i to kako za zamenu PVC stolarije, tako i za ugradnju kotlova, solarnih panela i povećanje energetske efikasnosti na objektima.
„U dogovoru sa Ministarstvom energetike odlučili smo da izdvojimo dodatnih 25 miliona dinara kako bi mogli finansirati svih 450 prijava koje ispunjavaju uslove“, rekla je ona.

Podsetila je da je opština Ruma pre dodatnih 25 miliona dinara za mere energetske sanacije izdvojila 15 miliona dinara, a 15 miliona dinara je obezbedilo i Ministarstvo energetike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar