U trendu

Rumunija za praznike očekuje 300.000 domaćih turista

BUKUREŠT – Nepovoljna epidemiološka sitaucija zbog kovida 19 primorala je Rumune da Uskršnje praznike i Praznik rada provedu u zemlji, i zbog toga se očekuje dvostruko veća popunjenost domaćih kapaciteta od uobičajne.

Broj turista koji se očekuju u hotelima u Rumuniji procenjuje se na oko 300.000, što je dvostruko više od normalne godine, rekao je danas za Ađerpres portparol Nacionalnog udruženja turističkih agencija (ANAT) Trajan Badulesku.

Prema njegovim rečima, Rumuni će za praznike putovati po celoj zemlji, najviše u seoska područja, planinska i banjska odmarališta, a primorski region je manje tražen.

Ipak, jedna destinacija van Rumunije posebno je atraktivna za Rumune tokom predstojećih praznika, a to je Egipat.

„Hiljade rumunskih turista otići će u Egipat za Uskrs, kao nikada do sada. Dnevno se organizije skoro 10 čarter letova iz nekoliko gradova. Cene su veoma dobre za ‘ol inkluziv’ arnažmane, tamo je epidemiološka situacija stabilna i potreban je samo PCR test“, naveo je Badulesku.

Ostale strane destinacije koje nisu na „žutoj listi“ su Zanzibar, Madeira, Tenerife i Maroko.

Veliki problem u ovom periodu bilo je uključivanje Grčke i Bugarske na žutu listu, a hiljade Rumuna moralo je da otkaže svoje rezervacije, pošto Rumunija nema nikakav protokol sa ovim zemljama i samo vakcinisani i dalje mogu putovati bez karantina tamo, kao i oni koji su imali kovid u proteklih 90 dana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.