U trendu

RUS: Oporavak turizma s paket aranžmanima za vakcinaciju

MOSKVA – Rusija razmatra da u ponudu uvede turističke paket aranžmane za vakcinaciju protiv kovida kako bi pomogla posrnulom turističkom sektoru, izjavio je predsednik Udruženja ruske turističke industrije (RUTI) Andrej Ignjatjev za Tas a.

„Turističke agencije su bile spremne da organizuju vakcinalne ture početkom godine, pošto su stalno dobijale takve upite iz celog sveta. Taj proizvod je spreman, ali pitanja vizne podrške i ulaska u zemlju stranaca koji žele da prime rusku vakcinu tek treba da se reše“, rekao je on.

Ignjatjev je naveo da bi za takve ture najviše bili zainteresovani putnici iz Azije, uključuć Indiju, Bliski Istok i, na primer, Iran, dodajući da su „zemlje Afrike i Latinske Amerike takođe pokazale veliko interesovanje za takav turistički proizvod tokom celog perioda kampanje vakcinacije u Rusiji“.

Prema njegovim rečima, tronedeljne vakcina-turneje, koje bi obuhvatile i kulturni i izletnički program, mogle bi da pokrenu oporavak ruske turističke industrije.

Cena takvih tura kretala bi se od 1.500 do 2.500 dolara za 21 dan, ne računajući troškove avio-prevoza, rekao je Ignatjev.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.