U trendu

Ruski div u proizvodnji čelika Evraz prodaje biznis u SAD

MOSKVA – Velika ruska čeličana i rudarska kompanija Evraz objavila je danas da planira prodaju svoje severnoameričke podružnice i da je počela da traži kupce.

U saopštenju, objavljenom na veb sajtu kompanije čije je sedište u Velikoj Britaniji, navodi se da se postupak prodaje sprovodi prema generalnoj licenci britanske Kancelarije za sprovođenje finansijskih sankcija (OFSI), prenosi Raša tudej.

„Moguća transakcija će biti predmet regulatornih i korporativnih odobrenja i važećih zakona o sankcijama i zahtevaće odobrenje nadležnih organa za sankcije, uključujući OFSI“, piše u saopštenju.

Evraz Severna Amerika opisuje sebe kao vodećeg, vertikalno integrisanog proizvođača proizvoda od čelika za severnoamerička železnička, energetiska, industrijska i građevinarska tržišta. Ima kapacitet proizvodnje čelika od 2,3 miliona tona godišnje.

Akcije Evraza suspendovane su iz trgovanja na Londonskoj berzi u martu, a u maju je vlada Velike Britanije uvela sankcije kompaniji i jednom od njenih glavnih akcionara, Romanu Abramoviču.

Ovaj proizvođač čelika ranije se ubrajao među najveće kompanije u Britaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar