U trendu

Ruski platrforma za plaćanja zabranila kripto transakcije

MOSKVA – Ruska kompanija KoronaPej za platne usluge saopštila je danas da je zabranila sve transakcije koje se odnose na kriptovalute, uključujući i trgovinu digitalnim novcem, nakon što je centralna banka Rusije predložila zabranu korišćenja i rudarenja koina.

Banka Rusije je u januaru predložila da se ograniči trgovanje kriptovalutama i energetski intenzivno rudarenje na ruskoj teritoriji zbog zabrinutosti da bi to moglo da izazove finansijsku nestabilnost, ali političari vrše pritisak da se taj predlog izmeni, prenosi Rojters.

Sa više od milijardu dolara transfera mesečno, KoronaPej je najveći servis za novčane transakcije u Rusiji i na prostoru bivšeg Sovjetskog Saveza. Ova platforma je u Rusiji poznata pod nazivom „Zlatna kruna“ i fokusirana je na omogućavanje transfera doznaka.

„Želimo da uverimo klijente da vodimo politiku nulte tolerancije za transakcije vezane za kriptovalute i prijavićemo svaku sumnjivu aktivnost nadležnim organima“, naveo je glavni izvršni direktor KoronaPeja Evropa, Gleb Kozlov.

Dodao je da kompaniju „naročito zabrinjava pojava lažnih berzi, koje često stavljaju imena i logotipe etabliranih finansijskih institucija i provajdera platnih usluga na svoje veb sajtove kako bi obmanule korisnike“.

Iz KoronaPeja su naveli da njihova reputacija trpi štetu zbog berzi kriptovaluta koje koriste njihov logo na svojim internet sajtovima, jer se na taj način njihovi klijenti izlažu prevarama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar