U trendu

Šabac na Sajmu turizma: Utrostručen broj noćenja 2019. godine

Šabac je u 2019. godini zabeležio 66.000 noćenja, što je tri puta više nego pre četiri godine kada je taj grad počeo da znatno ulaže u turizam, istakao je član Gradskog veća Šapca, Božidar Katić.

„Takodje smo utrostručili prihode od boravišne takse, a prihodi od prodaje suvenira su četiri puta veći, uspeli smo da postanemo ozbiljno turističko mesto“, rekao je danas Katić predstavljajući Šabac na Medjunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Po njegovim rečima, Šabac ima šta da pokaže i mesto je gde turisti vrlo rado dolaze.

Direktor Turističke organizacije Šapca, Srdjan Mitrašinović, naveo je da osnovu turističke ponude grada čine „tri dragulja prirode“: reke Sava i Drina, i planina Cer, zatim bogato kulturno-istorijsko nasledje, i ono po čemu je Šabac najprepoznatljiviji: manifestacije kojih je u protekloj godini bilo više od 40.

„Ono što je sigurno brend grada Šabce je čuveni Šabački vašar koji poseti više stotina hiljada ljudi, pored toga tu je i Čivijada poznata po humoru i satiri, kao i Cerski marš, najveća rodioljubiva manifestacija posvećena našim slavnim precima, pomenuo bih i Šabački karneval i Ruže Lipolista“, kazao je Mitrašinović.

On je od lokaliteta izdvojio planinu Cer i Trojanov grad, a u gradu Tvrdjavu, Gospodar Jevremovu ulica koja je proglašena za jednu od najlepših u Srbiji, Vladičanski dvor, gradsku crkvu, Muzej.

„Sve što je značajno za našu turističku ponudu i sve informacije o turističkoj ponudi možete dobiti na našem štandu na Sajmu turizma“, rekao je Mitrašinović.

(Beta)