U trendu

SAD ukinule zabranu prodaje malezijskoj kompaniji Top Glav

KUALA LUMPUR – Malezijska kompanija Top Glav (Glove) saopštila je danas da je dobila dozvolu da nastavi prodaju u Sjedinjenim Državama, pošto su američke carinske vlasti ukinule jednogodišnju zabranu zbog navodno otkrivenog prinudnog rada u fabrikama najvećeg svetskog proizvođača medicinskih rukavica.

Američka uprava carina i pogranične bezbednosti (CBP) zabranila je u julu 2020. godine prodaju rukavica Top Glava, uz obrazloženje da su otkrivene zloupotrebe radnika migranata.

Malezijska kompanija je u saopštenju navela da će nabavka njenih rukavica za jednokratnu upotrebu od danas biti dostupna u svim američkim lukama.

Akcije Top Glava, čija je cena nakon zabrane pala za oko 40 posto, skočile su jutros za 10 procenata.

Kompanija se u saopštenju pozvala na obaveštenje CBP-a dostavljeno Federalnom registru SAD-a, navodeći da je uprava carina na osnovu dodatnih informacija utvrdila da se proizvodi kompanije Top Glav više ne proizvode korišćenjem prinudnog rada.

SAD su prošle godine iz istih razloga uvele zabranu prodaje proizvoda za još dve malezijske kompanije koje proizvode palmino ulje, a koje su angažovale nezavisne revizore koji će proceniti njihovu poslovnu praksu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.