U trendu

Sada nedvosmisleno jasno da su nakande banaka bile zakonite

BEOGRAD – Sada je nedvosmisleno jasno, nakon dopune pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda, da su banke zakonito naplaćivale naknadu koja je bila predmet sudskih sporova, kažu u Udruženju banaka Srbije.

Povodom objava u medijima poslednjih dana, u kojima se pominje da će klijenti po revizijskim presudama Vrhovnog kasacionog suda morati bankama da vrate novac dobijen po osnovu pravosnažno presuđenih sporova, Udruženje banaka Srbije je saopštilo da želi bliže da pojasni situaciju javnosti sa ciljem lakšeg iznalaženja rešenja prihvatljivog za sve strane.

UBS navodi da je dopunom pravnog stava Vrhovnog kasacionog suda od 16. septembra 2021. konstatovano da banke ne moraju da dokazuju strukturu svojih troškova u ceni naknade za obradu kredita, što je do te dopune stava bilo od strane sudske prakse presuđivano na različite načine.

Do donošenja Dopune stava VKS-a korisnici kredita su masovno bili pozivani da tuže svoje banke, neretko uz garantovanje uspeha u sporu i uz protivpravno pribavljanje na hiljade klijenata, navode iz UBS-a.

„Banke su u svim ili skoro svim predmetima, koje su pravosnažno izgubile, ulagale vanredni pravni lek, reviziju, pa je Vrhovni kasacioni sud zbog argumenata iznetih u tim revizijama i zbog njihovog velikog broja, odlučio da dopuni svoj Pravni stav iz 2018. godine po istom pitanju na način da razjasni jednu rečenicu, koja nije bila dovoljno jasna, a dovodila je do presuđenja protiv banaka, tako da je sada nedvosmisleno jasno da su banke zakonito naplaćivale naknadu koja je bila predmet svih ovih sporova“, kažu u UBS.

To udruženje podseća da je izdalo saopštenje odmah posle te dopune stava VKS-a i to 29. septembra, kojim je pozvalo sve korisnike kredita koji su tužili banke da se odreknu tužbenih zahteva, posle čega banke neće zahtevati naplatu svojih troškova koje su imale u sudskim postupcima, odnosno da neće preduzimati pravnu akciju protiv klijenata za povraćaj isplaćenih sredstava po tim presudama.

UBS navodi da se jedan značajan broj korisnika kredita već odazvao tom pozivu i odrekao tužbenih zahteva.

Udruženje banaka Srbije insistira da je jedini pravi put za sve koji imaju bilo kakvu dilemu o svom odnosu sa bankom, da se toj banci i obrate radi iznalaženja obostrano prihvatljivog rešenja, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar