U trendu

Sajam tradicionalne hrane i pića danas na Sava Promenadi

BEOGRAD – Sajam tradicionalne hrane i pića, na kojem nastupa više od sto izlagača iz Srbije i regiona, održava se danas na beogradskom šetalištu Sava promenada, u okviru četvrtog po redu Good Food & Wine Festivala.
Posetiocici do 23 sata mogu da uživaju u degustaciji različitih proizvoda od meda, raznih vina, rakija, likera, tradicionalnih peciva, kolača, suhomesnatih i mlečnih proizvoda.
Takođe, na sajmu su dostupni i različiti proizvodi od tkanja, domaće rukotvorine, tradicionalni odevni predmeti i nošnje, a organizovane su i radionice na kojima građani mogu da se oprobaju u starinskim zanatima.
Sajam je danas svečano otvorila predstavnica Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Danijela Vićentijević i istakla da MInistarstvo kontinuirano pruža podršku manifestacijama koje se odnose na promovisanje gastronomije, vina i generalno domaćih brednova i tradicije.
„Svetska turistička organizacija kaže da hrana više nije samo egzistencijalna potreba nego nešto što motiviše ljude na relaksaciju i opuštenje“ poručila je ona,

Organizatori iz centra Spektar kazali su da je cilj ove manifestacije da promoviše tradicionalne proizvode sa ovog podneblja, srpsku privredu, ali i turižam i Beograd.
Dobrodošlicu velikom broju okupljenih građana zdravicom je poželeo Dragiša Simić, pesnik i zdravičar iz Mionice, kao i portparol festivala i vitez vina Miša Ćirić, koji je zahvalio sponzorima i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomonukacije na podršci.
Manifestaciju su obogatili nastupi folkloraša, među kojima su i članovi kulturno-umetničkih društva „Kolan“ i „Vuk Karadzić, a uručena su i priznanja za najbolje crveno i crno vino, rakiju, suhomesnate i mlečne proivod, med i brojna druga.

Tokom današnje manifestacije organizovana su i predavanja na temu hrane i pića, ali i bogat zabavni program koji će upotpuniti tamburaši, narodni pevači i folklorni ansambli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar