U trendu

Sajam zapošljavanja Top Job 12. oktobra u Novom Sadu

NOVI SAD – Treći vojvođanski Sajam zapošljavanja „Top Job“ biće održan 12. oktobra u hali Spens u Novom Sadu.

Nakon dve godine pauze zbog pandemije kovida, na jednom mestu će se naći veliki broj kompanija, ali i kandidata, što na mnogo načina olakšava pronalazak kadrova, a sa druge strane i zaposlenja, saopštili su organizatori.

U komunikaciji sa kompanijama Top Job je došao do podataka da više od 60 odsto kompanija ima problem u pronalaženju kadrova isključivo preko online sistema za regrutaciju.

„Mnoge operativne pozicije koje zahtevaju brzo zapošljavanje ne mogu da se efikasno popune preko digitalnih kanala – sortiranje oglasa, slanje biografije, pregledanje biografije, zvanje kandidata na intervju i konačno – zapošljavanje“, navode iz Top Job-a.

Dodaju da je ovaj proces čcesto predugačak, posebno za radnike koji već rade u proizvodnim kompanijama na pozicijama kao što su dostavljač, kurir, prodavac, mesar i slične, promet radnika na ovim pozicijama je veoma veliki i kompanije ispaštaju jer ne mogu brzo i direktno da ih regrutuju.

Ističu da je Sajam zapošljavanja najjeftiniji i najefikasniji način zapošljavanja jer na licu mesta dođe veliki broj kandidata gde kompanija može odmah, u kratkom intervjuu da proceni da li je kandidat odgovarajući, ali isto tako i kandidat može da proceni da li želi da radi u određenoj kompaniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar