U trendu

Saradnja Ministarstva turizma i regionalnih razvojnih agenc

BEOGRAD, 14. aprila – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i predsednik UO Srpske asocijacije regionalnih razvojnih agencija (SARRA) Nenad Popović potpisali su danas sporazum o saradnji, koji predviđa zajedničke aktivnosti za bolju koordinaciju i uspostavljanje mehanizma za ravnomerni teritorijalni razvoj Srbije.

To se posebno odnosi na sektore turizma, trgovine, telekomunikacija i informacionog društva.

„Saradnja sa regionalnim agencijama od ključne je važnosti za razvoj kapaciteta, konkurentnosti i investicionih kapaciteta na lokalnom i regionalnom nivou, a posebno za razvoj malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i ruralne ekonomije“, poručila je ovom prilikom ministarka Tatjana Matić.

Ona je naglasila da će prioriteti saradnje u svetlu aktuelne pandemije svakako biti afirmacija turizma, edukacija lokalnih turističkih organizacija i agencija, kao i podizanje etno turističkih destinacija sa ciljem iskorišćavanja razvojnih šansi za unutrašnjost Srbije.

Predsednik UO Srpske asocijacije regionalnih razvojnih agencija Nenad Popović, rekao je da su definisana tri stuba saradnje: teritorijalna, međuresorna i saradnja na nivou strateškog planiranja.

On je podsetio da u Srbiji postoji 17 akreditovanih razvojnih agencija koje se bave programima i projektima, koje su se udružile pre pet godina kako bi delovale na pitanja ravnomernog regionalnog razvoja, navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.