U trendu

Saradnja PK Vojvodine i Udruženja mađarskih banja

NOVI SAD – Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Udruženja banjskih gradova Mađarske Zoltan Sabo potpisali su danas Sporazum o saradnji u Novom Sadu, gde se održava 52. Međunarodni sajam turizma, Lorist.

Sporazum je potpisan u cilju definisanja principa i načina saradnje, kako bi se zajedničkim radom unapredio banjski i zdravstveni turizam, saopšteno je iz PKV.

Vučurević je tom prilikom istakao da Vojvodina zaista ima veliki potencijal za dalji razvoj i unapredenje banjskog turizma i dodao da je vojvodanski potencijal u mnogome sličan potencijalima Madarske.

„Ovo je samo prvi korak naše zvanične saradnje kada je banjski turizam u pitanju. Mađarska je uz Francusku, Italiju, Island, Japan, zemlja sa najvećim potencijalom termo-mineralnih voda, sa oko 1.500 izvorišta, a sa druge strane, ima veoma razvijene zdravstvene centre. Smatram da je ovakav vid saradnje sa Udruženjem od velikog značaja i da ćemo u narednom periodu realizovati zajedničke aktivnosti koje ćemo predvideti akcionim planom“, rekao je Vučurević.

Predsednik Udruženja banjskih gradova Mađarske Zoltan Sabo je u izjavi za medije istakao da je Mađarska u poslednjih nekoliko godina uznapredovala kada su u pitanju banjski i zdravstveni turizam.

„Iskustva koja smo stekli, želimo da prenesmo našim kolegama iz Srbije. Naše Udruženje broji 41 naselje, a pre izvesnog vremena osnovali smo unutar Udruženja jednu instituciju koja se bavi proučavanjem iskustava u vezi sa razvojem banjskog i zdravstvenog turizma kod nas. Pored iskustava koja smo stekli radom, želimo da prenesemo i iskustva do kojih smo došli putem naučnih istraživanja“, rekao je Sabo.

Dodao je da je 2014. godine ovo Udruženje sklopilo Sporazum o saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Vojvodine i izrazio nadu da će današnje potpisivanje Sporazuma sa PKV dati polet zajedničkom delovanju, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar