U trendu

Savet Evrope daje 575.000 evra pomoći lokalnim upravama

BEOGRAD – Kroz program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“ koji organizuje Savet Evrope, otvorena su dva konkursa za dobijanje finansijske i tehničke podrške, sa ciljem da se unapredi rad zaposlenih u administraciji i lokalnoj upravi gradova i opština Srbije, saopšteno je iz Saveta Evrope.

Prvi konkurs vredan je 450.000 evra i odnosi se na tehničku podršku lokalnim samoupravama za poboljšanje organizacije rada zaposlenih, a kroz njega 15 lokalnih samouprava ima priliku da bespovratno dobije po 30.000 evra.

Drugi konkurs, vredan 125.000 evra, namenjen je za sprovođenje akreditovanih programa stručnog usavršavanja zaposlenih, a iz njega 50 lokalnih samouprava može bespovratno da dobije po 2.500 evra.

Program obuke „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“ akreditovala je Nacionalna akademija za javnu upravu, a sprovodi ga Savet Evrope u saradnji sa projektnim partnerima, Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.