U trendu

SDS podržala protest zaposlenih u Pošti Srbije

Socijaldemokratska stranka (SDS) je danas podržala protest zaposlenih u Pošti Srbije i osudila upravu Pošte jer traži reagovanje Ministarstva uutrašnjih poslova Srbije.

Samostalni sindikat poštanskih radnika od ponedeljka, 30. oktobra protestuje ispred glavnog poštanskog centra u Zemunu.

Na sajtu tog sindikata piše da zaposleni traže povećanje plata i isplatu zarade iz dobiti, zabranu postavljanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta s rešenjima o privremeno-povremenim poslovima, prevodjenje zaposlenih na odredjeno vreme na neodredjeno vreme.

Socijaldemokratska stranka je saopštila da „podržava zaposlene u Pošti Srbije u ostvarivanju njihovih zahteva i osudjuje kukavičko pozivanje policije da krene na radnike, umesto da se udje u dijalog s njima“.

„Odsustvo bilo kakve društvene solidarnosti jeste odlika vlasti SNS, SPS i njihovih koalicionih partnera. Socijalno odgovorna vlada bi, umesto što optužuje radnike za bahatost i poziva policiju da ih sklanja s ulice, bila dužna da pokaže solidarnost i otvori razgovore o poboljšanju njihovog statusa“, piše SDS.

„Smatramo da radnici ne smeju biti žrtve nesposobnosti ove vlade da popravi stanje u javnim finansijama“, ukazala je SDS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.