U trendu

SEC: „Serbian Build Fund“ bez odgovarajuće dozvole

BEOGRAD – Komisija za hartije od vrednosti (SEC) upozorila je investicionu javnost da se sa internet stranice serbianbuildfund.com promoviše investiranje u investicione fondove bez neophodne dozvole.

Kako se navodi u objavi na internet stranici Komisije, „Serbian Build Fund“ se reklamira kao „prvi srpski investicioni fond za upravljanje nekretninama, visoko regulisan i revidiran od strane vodećih kompanija u oblasti revizije i knjigovodstva“, a to čini i na Linkdinu, Fejsbuku i Instagramu.

Komisija navodi da ovaj „fond“, koji se direktno poredi sa otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom koji rade uz dozvolu Komisije i posluju u skladu sa regulativom, tu dozvolu nema.

„Da bi investicioni fond poslovao u skladu sa zakonom neophodno je da poseduje dozvolu Komisije za hartije od vrednosti. „Serbian Build Fund“ ne poseduje dozvolu Komisije za hartije od vrednosti“, navela je Komisija.

Komisija je najavila da će u svim slučajevima obavljanja delatnosti bez odgovarajuće dozvole preduzimati mere.

„Ipak, to ne znači da su prevare nemoguće, a u interesu investitora je da postupaju sa dužnom pažnjom“, upozorila je Komisija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.