U trendu

Šef Delegacije Evropske unije posetio Rogljevačke Pivnice

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici i predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković posetili su danas atraktivno vinarsko mesto Rogljevačke Pivnice i najavili infrastrukturne radove.

„Pivnice su me očarale i siguran sam da ću ih sigurno još makar jednom posetiti. Rogljevačke i Rajačke Pivnice imaju neverovatan potencijal za razvoj turizma. Siguran sam da će, kroz projekat Evropske unije, opet doživeti svoje zlatno doba i da će biti prepoznate kao jedinstveno mesto za uživanje“, rekao je Fabrici tokom posete.

U okviru projekta „EUzaTebe – za kulturno nasledje i turizam“, na Rajačkim Pivnicama biće sprovedeni infrastrukturni radovi – elektrifikacija, vodosnabdevanje i popločavanje ulica, saopšteno je.

Fabrici je upoznao i mlade ljude u tom kraju koji žele da se bave vinogradarstvom i vinskim turizmom.

„Veoma sam srećan jer sam upoznao mnogo mladih koji žele da nastave tradiciju svojih porodica. Neki od njih su već šesta generacija proizvodjača vina, a nadam se da će ih biti daleko više u budućnosti“, rekao je ambasador.

Predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković je rekao da će u roku od mesec dana biti obezbedjene sve potrebne dozvole za pokretanje infrastrukturnih radova na pivnicama.

„Uz podršku Evropske unije, Opština Negotin će uspeti da podigne nivo turističke ponude, ne samo Negotina, već cele istočne Srbije“, rekao je.

Projekat „EUzaTebe – za kulturno nasledje i turizam“ usmeren je na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za ekonomski razvoj istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.