U trendu

Sekretari obišli turističke potencijale Čuruga

ŽABALJ/ČURUG – Pokrajinski sekretari Nenad Ivanišević i Čedomir Božić obišli su danas Čurug gde su istakli turističke vrednosti ovog mesta i razgovarali sa predsednikom opštine Žabalj Urošem Radanovićem.

Sekretar za privredu i turizam Ivanišević je istakao da su turistički potencijali ove južnobačke opštine brojni, te da mesto Čurug nije izuzetak sa svojim verskim objektima, vinarijama, seoskim domaćinstvima, a u neposrednoj blizini Bisernog ostrva i mrtvaje, navodi se u saopštenju.

„Zahvalan sam na pozivu da spoznam šta su sve potencijali ove opštine i njenog naseljenog mesta Čurug. Ono što je evidentno jeste razvoj verskog turizma, a Crkva Vaznesenja Gospodnjeg bi trebalo da bude na mapi verskog turizma koji razvijamo kao posbenu granu turizma“, rekao je on.

Dodao je da se tokom posete razgovaralo o potencijalima razvoja i drugih vidova turizma, sa posebnim osvrtom na cikloturizam.

On je dodao i da se u pogledu zajedničkih aktivnosti resora Sekretarijata za privredu i Sekretrijata za poljoprivredu posebno izdvaja zajedničko pružanje podrške vinskom i gastro turizmu.

Sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić istakao je da je preko nedavno završenog konkursa dodeljeno 50 miliona dinara vinarima i proizvođačima rakije, što doprinosi i jačanju ruralnog turizma koji se oslanja na poljoprivredu.

Pokrajinski sekretari su posetili i domaćinstvo Botić čija vinarija je deo regionalnog brenda Bačke, u čuruškom potisju, gde ova porodica obrađuje vinograde najboljih vinskih sorti već pune tri decenije.

Predsednik opštine Žabalj Radanović je naveo da postoji izuzetna saradnja između pokrajinskih sekretarijata i ove opštine.

Dodao je da veliki broj poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Žablja proizvodi hranu i piće, što privlači turiste, ali da postoji potreba da se njihov nivo proizvodnje i proizvodni kapaciteti unaprede i povećaju, kako bi se i sami proizvodi izuzetnog kvaliteta plasirali na druga tržišta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar