U trendu

Seničić: Nastupa oporavak turizma, vaučeri dobra stvar

BEOGRAD – Nastupajuća sezona je početak oporavka turističke privrede, poručio je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić i izrazio očekivanje da će 2022. biti jedna od rekordnih kada je reč o domaćem turizmu.

Seničić je za Tanjug rekao da je i podela vaučera ove, kao i prethodnih godina, zabeležila jako dobre rezultate kada je reč o domaćem turizmu i interesovanju građana.

„Da bi se uopšte razvio turistički sektor i da bismo bili spremni za zahtevne strane turiste, prvo treba da razvijemo svest o putovanjima i to je najbolji način kroz domaće stanovništvo“, poručio je Seničić i dodao da se za nove vaučere za nepunih sedam dana prijavilo već 130.000 ljudi.

On je istakao da će se sigurno do kraja nedelje rasporediti svih 200.000 vaučera, koji se trenutno nude i poručio da problem može predstavljati kratak rok iskorišćenosti tih vaučera.

„LJudi koji budu želeli da idu na ta najzanimljivija mesta, možda neće moći da na njima borave, ali to je onda prilika da upoznamo nove destinacije u Srbiji“, rekao je Seničić i dodao da ove godine vlada i veliko interesovanje za putovanje van Srbije.

U poslednjih 10 godina uglavnom je to Grčka, rekao je Seničić i naveo da je i Bugarska sjajna destinacija, koja ima odličan odnos cene i kvaliteta.

„Kada je reč o Grčkoj, treba očekivati gužve, a ukoliko se ide na alternativne prelaze, treba proveriti da li oni svi rade i pripremiti sebe i porodicu za duže čekanje na granici“, naglasio je Seničić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.