U trendu

Seničić: Za posetioce Sajma turizma popusti i do 50 odsto

BEOGRAD – Turistički aranžmani za leto traženi su već od kraja novembra, ali kulminacija će biti na Sajmu turizma, na kojem se očekuju veliki popusti, istakao je danas direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić.

„Očekuje se i do 50 odsto za određene objekte na određenim destinacijama“, rekao je Seničić, a preneo RTS.

On je rekao da je u izgledu veliki broj posetilaca na Sajmu turizma, koji će početi 23. februara u Beogradu pod sloganom „Kad je odmor, nije teško“.

Dodao je da će po tradiciji destinacije iz Srbije biti predstavljene u hali 4 Beogradskog sajma.

„Tom prilikom na jednom mestu biće predstavljene brojne lokalne turističke organizacije, kao i same manifestacije“, naveo je Seničić.

Naglasio je da je Srbija kao destinacija u poslednje dve godine veoma zanimljiva.

„Zbog toga idite na Sajam i odlučite koji je to novi kraj Srbije u koji ćete putovati ove godine“, poručio je on.

Istakao je da će nakon kovida ponovo biti predstavljen i veći broj stranih izlagača.

„Biće ih više od 30, a zemlja partner ove godine je Kina, koja inače ne učestvuje često na sajmovima, pa je ovo za nas jedan veliki korak i dobra poruka da smo Kinezima veoma važni“, istakao je Seničić.

Naglasio je da su i „Kinezi nama značajni, naravno, u suprotnom smeru“, poručio je on.

Govoreći o prolećnim aranžmanima, Seničić je istakao da je najveće interesovanje za evropske gradove, ali i da u proleće kreću i letnji aranžmani za Egipat.

Napomenuo je da je regija Antalije, koja je daleko od dela Turske koji je najviše pogođen zemljotresom, najpopularnija među turistima iz Srbije.

„Ne očekuje da će tu biti poremećaja za predstojeću sezonu, ali kada je reč o zemljotresima, nikad ne može da se garantuje bilo šta“, upozorio je Seničić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.