U trendu

Serđo Ermoti se vraća na čelo švajcarske banke UBS

CIRIH – Ralf Hamers povlači se sa mesta generalnog direktora švajcarske banke UBS, nakon što je ta banka preuzela Kredi Svis (Credit Suiše), a njegovo mesto zazuće Serđo Ermoti.

„Upravni odbor doneo je takvu odluku u svetlu novih izazova i prioriteta sa koijma se banka UBS suočava nakon objave o kupovini Kredi Svis“, navodi se u saopštenju, prenosi holadnski NL tajms.

Serđo Ermoti, koji je bio izvršni direktor UBS-a devet godina do 2020., kada je Hamers napustio holandsku banku ING da bi došao na čelu te švajcarske banke.

„Integracija Kredi Svis je trenutno najvažniji zadatak UBS-a i uveren sam da će Serđo uspešno voditi banku kroz sledeću fazu“, rekao je Hamers i dodao da mu je žao što napušta UBS, zbog okolnosti su se promenile način poslovanja na koje niko nije računao, između ostalog bilo mu je i zadovoljstvo i privilegija voditi ovu veliku banku.

Banka UBS je najavila preuzimanje Kredi Svis početkom meseca, druge po veličini banke u Švajcarskoj, pošto su akcije Kredi Svis naglo pale tokom finansijskog kolapsa na berzi zbog propasti nekoliko američkih banaka.

Predsednik UBS-a Kolm Keleher nazvao je Hamersa „izvanrednim izvršnim direktorom UBS-a“ i dodao je da je Holanđanin doneo banci uspeh u izazvonim uslovima, rekavši da je tim načinom želeo da izrazi svoje duboko poštovanje i zahvalnost za šta je Ralf postigao u poslednje dve i po godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar