U trendu

Šestorica osumnjičenih u aferi Uljanik ostaju u zatvoru

RIJEKA – Istražni sudija Županijskoga suda u Rijeci Ksenija Zorc odlučila je danas da šestorica osumnjičenih u aferi Uljanik ostaju u istražnom zatvoru, a sutra će se odlučivati o produženju 30-dnevnog pritvora koji ističe 26. aprila.

Oni su uhapšeni 26. marta, a 28. marta im je određeno 30-dnevno zadržavanje u istražnom zatvoru kako bi se sprečio uticaj na svedoke, javila je Hina.

Vanraspravno veće Županijskoga suda u Rijeci 18. aprila ukinulo je rešenje o pritvoru i vratilo na ponovno odlučivanje nakon žalbe advokata okrivljenih kako bi se ponovo razmotrile odlučne činjenice – osnovana sumnja na počinjenje i razlozi za određivanje pritvora zbog uticaja na svedoke, kako je tada objašnjeno na riječkom Županijskom sudu.

Uz njih šestoricu, osumnjičeno je još osam osoba te firma Uljanik plovidba, i to za kažnjiva dela zloupotrebe u privrednom poslovanju i subvencijsku prevaru u firmama Uljanik i „3. maj“ kojim je tim kompanijama i državnom budžetu nanesena šteta od 1,2 milijarde kuna. Sumnja se da su krivična dela počinjena na području Rijeke i Pule od januara 2010. do sredine oktobra 2017.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.